Tuesday, January 5, 2016

Hangi Hastane, Hangi Doktor?

Hamileligimizin ilk surecinde takiplerimizi Dr. Burcu Karamursel yapti. Bu surecte cok enteresan bir olay yasadik. Kontrollerden birinde, bebegin kalp ritmini dinlerken, esim doktora, ritminin neden tuhaf oldugunu sordu ancak anormal bir durum olmadigi bize soylendi. Esimin ici rahat etmedi, hatta doktorumuza tekrar mail atti. Bu tabii ki herhangi bir seyi ispatlamiyor, zira konjenital bir rahatsizligin tesbiti bildigimiz kadariyla bu kadar erken yapilamiyor ancak bu sonradan aklimizin bir kosesine takildi. Biz, Burcu Hoca'nin takibinden ayrildik ve takiplerimizi Dr. Sukran Cakmak yapmaya basladi.

Hamileligimizin 6.ci ayinda, rutin kontroller sirasinda, Oglumuzun kalbinde bir sikinti olabileceginden ilk suphelenen Sukran Hoca oldu ancak saniyoruz bize bir sey soylemedi. Sadece detayli USG yaptirmamiz konusunda cok israrci oldu. Detayli USG'mizi Dr. Ali Ipek yapti. Yunus'un kalbinde anomali oldugunu Ali Bey'den ogrendik ancak hic bir detay ogrenemedik.

Ertesi gun Hacettepe Universitesi'nden Prof. Dr. Suheyla Ozkutlu fetal eko yapti ve Yunus'un 5 tane agir kalp anomalisi oldugunu bize iletti. Hayatimiza ilk kez hipoplastik sag kalp, dekstrokardi, buyuk arter transpozisyonu gibi ifadeler boylece girmis oldu.

Bir gun sonra, tekrar fetal eko icin Dr. Sami Ulus Cocuk Hastanesi'ne gittik. Burada ekomuzu kimin yaptigini hatirlamiyorum. Hastane cok kalabalikti. Bu hastanede calisan tanidigimiz Dr. Serap Ozmen vasitasiyla Baskent Universitesi Hastanesi'ne yonlendirildik.

Ertesi gun solugu Baskent Universitesi Ankara Hastanesi'nde aldik. Prof. Dr. Niyazi Kursat Tuzel fetal ekomuzu yapti, anomalileri dogruladi ve bize Yunus'un durumu ile ilgili detayli bilgi verdi. Takibin Baskent'te yapilmasina karar vermemiz durumunda, Kalp ve Damar Cerrahi Doc. Dr. Murat Ozkan ile gorusmemizin dogru olacagini soyledi.

Henuz karar vermemistik ancak Murat Hoca ile yaptigimiz kisa gorusme bu cilgin haftanin belki de en guzel aniydi. Bize hastanenin konu ile ilgili calismalari hakkinda bilgi verip, bebegimizin durumu ile ilgili ellerinden geleni yapacaklarini ifade etti. Biz kimseden mucize beklemiyorduk zaten, ancak Murat Hoca'nin pozitif tavri ve enerjisi bizim bir hastaneden disariya ilk kez tebessumle cikmamizi sagladi. Hayatimiz boyunca o gorusmeyi unutacagimizi sanmiyorum.

Bu arada ABD seceneklerini de arastiriyorduk. Boston Children's Hospital ve Columbia Universitesi'nin Cocuk Kardiyolojisi bolumu ile irtibata gectik. Amerikan Saglik Sistemi'nin basarisinin yaninda ne kadar acimasiz oldugunu bircogumuz biliyoruz sanirim. Yunus'un durumunun kritikligi sebebiyle, tedavinin evine yakin yapilmasinin daha uygun olacagini ilettiler. Ayrica, ilk asamada dogum ve dogum sonrasi ilk mudahale icin $100.000 civari bir fatura cikardilar. Orada bulunan bir yakinimizin goruslerini de dikkate alarak, evimizde tedavi olmanin ilk asama icin daha dogru olacagina karar verdik.

Bu arada Istanbul opsiyonlarini da arastirmaya basladik. Medical Park Hastanesi'nden Kalp ve Damar Cerrahi Prof. Dr. Barbaros Kinoglu ile gorustuk ve bize cok yardimci oldu. Butun sorularimiza tek tek cevap verdi.

Bu konuda bir cok uzmanin da gorusunu dikkate alarak, Baskent Universitesi Hastanesi ile yola devam etme karari aldik. Bizim icin en onemli etken, Baskent'in cocuk kalp cerrahisi ile ilgili tecrubesi ve basari orani oldu.

Dogum'dan sonra, Ankara Universitesi Cocuk Hastanesi'nden, Cocuk Kalp Doktoru, Prof. Dr. Ercan Tutar ile de gorustuk. Kendisi alaninda cok iyi bir isim. Yunus'un dogum sonrasi durumunun butun detaylarini kendisinden ogrendik.

Su anda rutin kontrollerimiz Baskent Hastanesi'nde devam etmekte. Eger bu konuyla ilgili bizimle gorusmek isterseniz, irtibata gecmekten cekinmeyin.

Yunus'un Babasi

5 comments:

  1. merhabalar;öncelikle hazırlamış olduğunuz blog çok düşünceli bir davranış sizinle benzer şeyleri yaşayan insanlar için hem bir umut hem de destek.Allah bebeğinize de sağlıklı huzurlu bir ömür versin inşallah. Bende hamileyim 6 aylık ve detaylı ultrasyonda kalbinte büyük arter transpozisyonu olduğu söylendi, başkentte Kürşat hocaya gittik bebeğimin kalbini 30. hafta inceleyeceğini söyledi. Kafamız çok karışık sürekli doktor araştırıyoruz. Başkent içlerinde en sıcak gelen yer bütün doktorların bir arada olmasından dolayı. Hastane size nasıl bir yol izletiyor, hangi doktor da doğum yaptınız, hastaneye ne kadar ücret ödediniz??? yardımcı olursanız çok sevinirim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Tilla Hanim. hakanayaz@gmail.com adresine mail atabilirseniz gorusebiliriz.

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Merabalar;ayni sekilde esim gebeligin 26.haftasi da bebege buyuk arter transpozisyonu teshizi konuldu bizde baskent hast cocuk kalp dr kursat beyle gorustuk bizi dr murat beye yonlendirdi ankarada ev tutmamiz soylendi 31. Haftada gelin denildi suan cok kararsiziz ameligati burda yapmak konusunda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba.
      hakanayaz@gmail.com adresine telefon numaranizi mail atarsaniz, size ulasabilirim.

      Delete