Tuesday, May 17, 2016

Yunus ve Zeynep

Yunus'la Zeynep'in yollari kesisti...

Hayatta hicbir sey tesaduf degildir! 
Bunu bir kez daha ailecek anladik. Yunus'un dogumundan beri yasadigimiz olaylar bize her adimda bunu isaret etti.

Evimiz satildi, bugun tapu islemleri de gerceklesti. Ama asil size anlatmak istedigim mevzu bu degil. Evimizi 5 yasindaki minik Zeynep'e sattik. 
Evet, Zeynep 5 yasinda ama belki bir omure bile fazla gelecek seyler yasamis. 2012 yazinda, Datca yolunda gecirdikleri trafik kazasindan tam 26 saat sonra, kaza yerine 50 metre uzaklikta bir cukurda bulunmus. Kendi cabasiyle gitmis oraya Zeynep, hem de sadece 13 aylikken. Ucurumdan yuvarlandiktan sonra bu kucuk cukura siginmis ve anne babasini beklemis. Tam 26 saat sonra kurtarilmis Zeynep ancak anne ve babasi 70 metre yuvarlanan aracta hayatlarini kaybetmis.

Ailesini kaybeden Zeynebi, Dedesi, Babaannesi ve TSK sahiplenmis.

Anneannesi ve babaanesine teslim edilmis, velayetini de Babaannesi almis. O gunden beri de Zeynep icin cirpinip durmuslar. Ileride ona guzel bir yatirim olsun diye de bizim evimizi aldilar. Artik bizim evimiz Zeynep'in evi. 

Oyle sevindik ki Zeynebi tanidigimiza cunku ailesi ile de dost olduk. Yollarimiz oyle bir noktada kesisti ki, Zeynep adeta bizim oglumuzu hayat verdi...

Bugun tapu dairesinde de bu islemler gerceklestirirken babaannesi Aysel Hanim ile hem aglastik hem gulustuk. Nasil da guclu durmayi basarmis torunu icin. Zeynep'e hem annelik yapiyor hem de onun ileride rahat bir yasam surebilmesi icin cirpiniyor.

Kendisine ameliyatimizin one alindigini ve Yunusun morarip bayilmalarinin basladigini soyledigimde de bana sadece sunlari soyledi: "Rabbim verir, Rabbim alir, benim cocugumu aldi ama bana piril piril bir evlat verdi, sen de uzulme ve Rabbine sigin". Rabbime siginmadan bugunlerin gecmesi mumkun degil zaten arkadaslar. Oyle yaklasiyor ki Yunus olume... Kucagimda morarip bayildiginda bedeni cansizlasip yigiliyor. Olume hic bu kadar yakin olmamistim diyorum kendime...

31 Mayis icin planlanan ameliytimizin da one alinmasiyla hersey biraz ustuste geldi. Ama bunu da basaracagiz, inaniyorum. Zeynep'i cukurdan 26 saat sonra sag cikaran Allah'im Yunus'uma da ayni kaderi nasip etsin.

Sana burdan tesekkur ediyoruz Zeynep...Yunus'un da ikinci bir sansi var hayatta senin gibi.

Sizler de lutfen unutmayin lutfen; bu hayatta hic birsey tesadufi degil... 

Yunus'un Annesi

Zeynep ile ilgili haberler;